​Για την κριτική που δέχθηκε πρόσφατα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε o απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας είναι προφανώς εκνευρισμένος».

«Διαφορετικά, δεν θα μου επιτιθόταν. Το καταλαβαίνω», συνέχισε ο κ.Σουλτς, απαντώντας στον χαρακτηρισμό Τσίπρα πως «είναι εκλεκτός της Μέρκελ» και τόνισε πως «υπάρχει και η πολιτική της δημοκρατικής αριστεράς, την οποία εκπροσωπώ και η οποία είναι σε θέση πραγματικά να αλλάξει την Ευρώπη».

«Η Ελλάδα έχει αρκετές δυνατότητες»

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ.Σουλτς παραδέχτηκε πως η χώρα μας «έκανε βήματα προς τα εμπρός» και ότι κατέγραψε ένα «αξιοπρόσεκτο» πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Εκτίμησε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει αρκετές δυνατότητες, συμπληρώνοντας πως «στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξή της».

«Αν αυτό προϋποθέτει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και άλλους όρους για τα επιτόκια, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για αυτά», συμπλήρωσε ο κ.Σουλτς, επισημαίνοντας πάντως πως μια τέτοια διαδικασία έχει ανάγκη από στήριξη στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε..

Μήνυμα εν όψει ευρωεκλογών

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στους έλληνες ��ηφοφόρους, ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών είπε τα εξής:

«Πιστεύω ότι το ζητούμενο για τους Έλληνες σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι η πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί. Αν δηλαδή θα είναι μια πλειοψηφία που θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια της οικονομικής αναδιάρθρωσης και δεν θα τους φορτώσει με νέα βάρη». Κεντρικός πόλος αυτής της πλειοψηφίας είναι, κατά τον κ. Σουλτς, η σοσιαλδημοκρατία.