«Όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται» απαντά ο Νίκος Δένδιας για το ενδεχόμενο να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της 17Ν!

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως τονίζει ότι «η ΕΛΑΣ λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος», ενώ ξεκαθαρίζει πως θα αξιοποιηθεί «κάθε διεθνώς καταγεγραμμένη χρήσιμη πρακτική στον τομέα της τρομοκρατίας, από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχεται αυτή».

Ο κ. Δένδιας σημειώνει για ακόμη μια φορά ότι έχει δρομολογηθεί η λειτουργία της φυλακής υψίστης ασφάλειας στον Δομοκό, την εξωτερική φρούρηση της οποίας θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, ενώ αφήνει αιχμές για περιπτώσεις όπου άτομα που έχουν συλληφθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα, «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης».

Ωστόσο, μη θέλοντας να ανοίξει νέο μέτωπο με το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπογραμμίζει πως «το γεγονός ότι έγιναν λάθη σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, από συγκεκριμένα άτομα, δεν ακυρώνει το έργο που επιτελούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δικαστικοί λειτουργοί στη χώρα μας, με διάθεση αυτοθυσίας σε πολλές περιπτώσεις».

Τέλος, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα κάνοντας λόγο για «ώσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με τους κρατούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες».