«Στουρνάρα, σου το χαρίζω»!

Τέσσερις στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν ότι (εάν είχαν τη δυνατότητα) θα παραχωρούσαν δίχως δεύτερη σκέψη τα ακίνητα τους Δημόσιο για να καλύψουν τρέχουσες ή μελλοντικές υποχρεώσεις!

Σε αποκαλυπτική έρευνα της Kappa Research που παρουσιάστηκε στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ένα: Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στη βαριά φορολογία αφού οι φόροι και οι έκτατες εισφορές στα ακίνητα διπλασιάστηκαν ως ποσοστό στο εισόδημά τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, τόνισε ότι πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι μια «στυμμένη λεμονόκουπα»!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 50% των ιδιοκτητών ακινήτων δηλώνει ότι πληρώνει μόνο φόρους πλέον για τα ακίνητα χωρίς να έχει έσοδα από αυτά, ενώ το 38% των ιδιοκτητών ακινήτων λέει ότι φέτος δεν θα μπορέσει να φανεί συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες (45%) δηλώνουν ότι σε περίπτωση που καταργηθεί η δυνατότητα εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο θα επιχειρήσουν να απαλλαγούν το συντομότερο από τον ενοικιαστή, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν για ανύπαρκτο εισόδημα.

Παράλληλα, η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων (73%) στέλνει μήνυμα στο οικονομικό επιτελείο, που πολλάκις έχει χαρακτηρίσει τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας δικαιότερο φόρο, χαρακτηρίζοντας τον άδικο.

Τέλος, σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες (43%) θεωρούν ότι η πραγματική αξία της περιουσίας τους είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική.