«Για μια κατηγορία σημαντικών θέσεων στο Δημόσιο οι επιλογές συνεχίζουν να γίνονται με κομματικά κριτήρια». Αυτό παραδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής.

«Δυστυχώς ειδικά σε θέσεις ευθύνης, ξεκινώντας από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων πηγαίνοντας στους διοικητές νοσοκομείων, δεν έχουμε ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής αυτών των ανθρώπων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει εισηγηθεί οι γενικοί γραμματείς να μην επιλέγονται κομματικά και να υπογράφουν πενταετή συμβόλαια.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι την επόμ��νη εβδομάδα κατατίθεται ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα εφαρμοστεί για την αξιολόγηση του 2013.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι 11.000 απολύσεις από το Δημόσιο που προβλέπονται για φέτος από το μνημόνιο θα προέλθουν από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, από τη διαθεσιμότητα και από την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης σε ότι αφορά στους επίορκους υπαλλήλους.

Πάντως μέσα στο 2014, το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε περισσότερες από 10.000 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα.