Αντίθετος με την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «δεν είναι καραμέλες».

«Το Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενο Φάρμακο δεν είναι καραμέλες, μπορεί να το πάρεις, να φαίνεται ωραίο το κουτί και να έχει παρενέργειες μαζί με άλλα φάρμακα» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι το πρωί, ενώ την ίδια θέση επανέλαβε και στην εκπομπή «Σκάι 7».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν εφαρμόζεται στην Ευρώπη και ότι στις ΗΠΑ αμφισβητείται η χρησιμότητά του. «Στην Ευρώπη τα φάρμακα είτε δεν πωλούνται στα σούπερ μαρκετ, είτε πωλούνται με την παρουσία φαρμακοποιού» ανέφερε.

Ισχυρίσθηκε επίσης ότι «ακόμη και επιπλοκές παρατηρούνται από πώληση ασπιρίνης, 15.000 το χρόνο στις ΗΠΑ».

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πάντως ότι δεν υπάρχουν «κόντρες» με υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, αν και επισήμανε ότι για να υλοποιηθεί η επίμαχη ρύθμιση χρειάζεται την υπογραφή και των δύο, καθώς είναι συναρμόδιοι.

«Τον κ. Χατζηδάκη τον σέβομαι τον θεωρώ καλό πολιτικό, ο κ. Χατζηδά��ης είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και ο τομέας δημόσιας υγείας αφορά εμένα. Για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αποφασίσουν και οι δυο. Θα βρούμε το σημείο για τη βέλτιστη συμφωνία» τόνισε.