Συνέχεια στην αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το «χρίσμα» του Ευ��ωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Ευρωεκλογές έδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό ελληνικό μέλος του ΕΣΚ, τη στιγμή που άλλες δυνάμεις «υπάρχουν παρασιτικά».

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως ο επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΣΚ, Χάνες Σβόμποντα, τον έχει διαβεβαιώσει πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι το μοναδικό κόμμα που θα στηριχθεί από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές στις Ευρωεκλογές, χωρίς να υπάρχει παροχή στήριξης και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις «βλέπε ΔΗΜΑΡ»!!! Ο κ.Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί μάλιστα πως ενώ η Χαριλάου Τρικούπη έχει επωμισθεί το βάρος της διακυβέρνησης και της «εθνικής ευθύνης», «κάποιοι πάνε να παίξουν τους καλούς». «Υπάρχει και ένα όριο».

Σχετικά με τη δημόσια διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το θέμα του Ξηρού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε πως «δεν πρόκειται για μία διαφωνία μεταξύ υπουργών», αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι «η κάθε υπηρεσία να κάνει καλά τη δουλειά της».

Απαντώντας δεν στις αξιώσεις της αντιπολίτευσης για ανάληψη πολιτικών ευθυνών από την κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως είναι παράλογο να ζητούνται ευθύνες σε κυβερνητικό επίπεδο κι όχι σε άλλα κλιμάκια των υπηρεσιών και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στην τραγωδία του Φαρμακονησίου, ο αντιπρόεδρος της ��υβέρνησης δήλωσε πως «δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω» τις τοποθετήσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά τόνισε πως «καλό θα ήταν» αυτές οι απαντήσεις να «τεκμηριωθούν» από μία «αξιόπιστη έρευνα», ακόμη και από διεθνή φορέα.

Τέλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως η Ελλάδα έχει πετύχει μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από ότι αναμενόταν, προσθέτοντας πως η τριμερής «πρέπει να το δει αυτό», με την Ελλάδα να έχει στόχο να πείσει τους εταίρους της πως «δεν χρειάζεται νέο δάνειο».

Αυτη την ώρα ο κ. Βενιζέλος συναντάται με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.