Πρώτη δημοσίευση: 16:35

​Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων που πραγματοποιούσαν νωρίτερα διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο του.

Ο υπουργός αφού τους ενημέρωσε για την απόφαση που υπέγραψε για την τοποθέτηση 331 τρίτεκνων και πολυτέκνων σχολικών φυλάκων ως βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, τους διαβεβαίωσε πως όσοι μιλούν ξένες γλώσσες θα τοποθετηθούν στα μουσεία. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως πως τα πτυχία των σχολικών θα εξεταστούν προσεκτικά, καθώς εμφανίστηκαν πολλοί… Γερμανομαθείς σχολικοί φύλακες!!!

Ο κ.Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει προκήρυξη για τους σχολικούς φύλακες το αμέσως επόμενο διάστημα, ξεκαθαρίζοντας όμως πως απολύσεις θα γίνουν, αφού η τρόικα όπως είπε του ζητά συγκεκριμένα μέτρα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τους διαβεβαίωσε πάντως πως ο ίδιος θα φροντίσει όσοι σχολικοί φύλακες απολυθούν να πάρουν αποζημίωση!

Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων συναντήθηκε με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Σ.Παπασταύρου, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως θα κοιτάξουν ξανά το θέμα της αναδρομικής ασφάλισης των ετών 2001-2006,οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι

Η αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων πάντως ζήτησε να δει τον πρωθυπουργό και απάντηση για αυτό το αίτημα τους θα πάρουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανοιχτή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας, που νωρίτερα είχε κλείσει λόγω των κινητοποιήσεων