​Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον γερμανό πολιτικό «εκλεκτό της Μέρκελ στην Ευρώπη».

«Είναι υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ή της κ. Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σουλτς πως «δεν θα έπρεπε η γερμανίδα καγκελάριος να κατηγορείται για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη».

«Με αυτή του τη θέση ο κ. Σουλτς διατύπωσε δημόσια την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη. Το ερώτημα είναι αν το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των σοσιαλδημοκρατών. Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κ. Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού;» διαβεβαίωσε μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η συμμαχία Σούλτς και Μέρκελ εγγυάται την συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας. Μάλιστα ο κ.Τσίπρας απευθυνόμενος προς τους γερμανούς πολίτες που παραδοσιακά ψηφίζουν SPD τους προέτρεψε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου και με την ψήφο τους «να δώσουν εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

BINTEO STAR