Πλήρως διέψευσε τα περί κόντρας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σχετικά με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού ο Σίμος Κεδίκογλου στο Πρωινό ΑΝΤ1.

«Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Αυτό που υπάρχει είναι μια κοινή διαπίστωση ότι το υπάρχον σύστημα αδειών πρέπει να αλλάξει» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία «θέλει να είναι απειλή για τη δημοκρατία μας και δεν θα την αφήσουμε».

Ο κ. Κεδίκογλου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του: «Είναι δυνατόν να ακούς διατυπώσεις περί πολιτικού υπόβαθρου για ανθρώπους που είναι δολοφόνοι; Δεν νομίζω ότι πρέπει να λέγονται τέτοιες κουβέντες».

Αυτή δεν ήταν η μόνη επίθεση που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσω��ος καθώς δήλωσε ότι δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει σαφή θέση για το χρέος: «Δεν μπορεί να εμφανίζεται αλά καρτ και ο ένας να μιλά για πλήρη διαγραφή του χρέους και ο άλλος για επαχθές χρέος μόλις στο 5%».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα που δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία και αποτελεί καλύτερη πρόταση από την εναλλακτική που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι η ΝΔ πάει για νίκη και στις ευρωεκλογές.