Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των φαρμακοποιοιών με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, χωρίς συμφωνία στην απελευθέρωση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και την πώληση αυτών σε σούπερ μάρκετ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα από το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι η σύνταξη του νομοσχεδίου, το οποίο θα παρουσιαστεί στις αρχές Φεβρουαρίου και όχι στα τέλη Ιανουαρίου όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Εν τω μεταξύ αυτό που τόνισε ακόμα, στη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη η πλευρά του υπουργείου είναι ότι οι λεπτομέρειες αυτής της απελευθέρωσης θα συζητηθούν και θα οριστούν από το υπουργεί�� Υγείας και τον ΕΟΦ.

Μάλιστα, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των συναρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας όπου θα παρουσιαστεί το σχετικό σχέδιο νόμου.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κων/νος Ζήκος.

Ένα από τα βασικά αντικείμενα της διυπουργικής θα είναι η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν και οι παρεμβάσεις στην αγορά που προωθεί το υπουργείο στο πλαίσιο των προτάσεων του ΟΟΣΑ, στις οποίες μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατάργηση της υποχρεωτικής διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, η κατάργηση της ενιαίας τιμής του βιβλίου, αλλά και αλλαγές στο καθεστώς πώλησης, παραγωγής και διακίνησης του ψωμιού.