​Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος της ΝΔ για τον Δήμο της Αθήνας επανέλαβε σήμερα ο Νικήτας Κακλαμάνης χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τα υψηλά ποσοστά αποδοχής του από τους ψηφοφόρους της Αριστεράς.

Ο κ.Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι η Συγγρού δεν τον θέλει για υποψήφιο, μολονότι το κόμμα δυσκολεύεται να βρει κάποιον να κατεβάσει στην κούρσα για την Αθήνα.

Σε ερώτημα για τους λόγους που η ΝΔ δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο για την πρωτεύουσα, η απάντηση του Ν.Κακλαμάνη ήταν αφοπλιστική…..

«Γιατί δεν θέλουν εμένα! Βεβαίως, σημασία έχει στους πολιτικούς όχι ποια είναι η αποδοχή τους μέσα στο στενό κομματικό γήπεδο, αλλά μέσα στην κοινωνία. Αν ήξερα ποιοι χειρίζονται το θέμα, θα σας έδινα ξεκάθαρη απάντηση (ποιος δεν με θέλει). Δεν γνωρίζω, όμως. Άσχετα με όλη την περιγραφή της υποψηφιότητάς μου, θεωρώ ότι λόγοι πολιτικού fair play με οδηγούν και θα το πράξω να ζητήσω να δω τον κ. Σαμαρά και να μιλήσω μαζί του. Μόνο με τον κ. Σαμαρά, όμως. Οι δυο μας…» είπε ο πρώην δήμαρχος.

«Η υποψηφιότητά μου έχει ανακοινωθεί. Δεν είναι ότι περιμένω κάτι, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να βιάζομαι και κυρίως θέλω να ξεκαθαρίσω – που δεν το βλέπω εύκολα να ξεκαθαρίζει – ότι δεν υπάρχει ένα στο εκατό να γίνουν εξελίξεις πολιτικές που να με κάνουν να αλλάξω άποψη. Αλλά όχι τελευταία στιγμή, δεν πρόκειται τελευταία στιγμή να αλλάξω άποψη. Προτεραιότητά μου είναι η Αθήνα» τόνισε.