Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι άνδρες του Λιμενικού ευθύνονται για τη βύθιση σκάφους στο Φαρμακονήσι, την περασμένη εβδομάδα, στην οποία φέρονται να έχασαν τη ζωή τους 12 μετανάστες, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική και στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τις δηλώσεις του σήμερα με τις οποίες αντέδρασε στις δηλώσεις του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς, τον οποίο και κατηγόρησε ότι θέλει να δημιουργήσει πολιτικό θέμα στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς, με τις σημερινές δηλώσεις του ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν φάνηκε να έχει συναίσθηση της σοβαρότητας των γεγονότων. Όσα είπε, αποτελούν μνημείο πολιτικής αναισθησίας και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Είναι ώρα η κυβέρνηση να εισακούσει την έκκληση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς και να σταματήσει τις ‘άτυπες’ επαναπροωθήσεις που θέτουν ζωές σε κίνδυνο και παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα. Η Μεσόγειος δεν μπορεί να είναι θάλασσα θανάτου» υποστηρίζει.