​Νέα επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με την τρόικα, χαρακτηρίζοντάς ως τον πιο φλογερό υπερασπιστή του μνημονίου και κάνοντας λόγο για «εθελόδουλη υποταγή».

«Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον ο κ. Στουρνάρας στην προσπάθεια του να επιβεβαιώσει ότι είναι ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας. Εκεί που όλοι βλέπουν τα συντρίμμια μιας εγκληματικής πολιτικής και τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως Ιφιγένεια της διάσωσης των τραπεζών, ο Υπουργός Οικονομικών βλέπει ‘αλληλεγγύη’ και εμμένει στον ίδιο δρόμο εθελόδουλης υποταγής» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον Υπουργό που ζητά την άδεια του κ. Σόιμπλε για να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους. Αλλά, ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί αυτόνομα. Υπακούει στις εντολές Σαμαρά που δεν έχει αξιοποιήσει καμία από τις δυνατότητες που του έχουν δοθεί για να αναδείξει τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, ενώ επιδίδεται μόνο σε ασκήσεις υποταγής προς τους δανειστές. Έτσι μόνο αντιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς την έννοια της ‘διαπραγμάτευσης» προσθέτει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.