Καμπανάκι για την χαλαρή αντιμετώπιση της τρομοκρατίας έκρουσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Υπάρχει μια πάρα πολύ μεγάλη οργή και μια πάρα πολύ μεγάλη στεναχώρια για όσα συμβαίνουν. Το ελληνικό κράτος έχει μια αντιμετώπιση χαλαρή έναντι στην τρομοκρατία. Δεν κλείνει το θέμα με μια απλή σύλληψη ενός δολοφόνου» εξήγησε η βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Όταν περνάμε περιόδους ηρεμίας ξεχνάμε το πρόβλημα και από εκεί και πέρα γίνονται όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που διαβάζουμε σήμερα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε. Ο θάνατος είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση».

Η ίδια σημείωσε πως στις επαφές τις στο εξωτερικό όλοι τη ρωτούσαν πως είναι δυνατόν να δίνεται άδεια σε έναν τρομοκράτη και πρόσθεσε: «Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να σταματήσει η λογική των αδειών αλλά αξιολόγησε σημαίνει ότι ένας άνθρωπος ο οποίος καίει το κελί του για να μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα, κάνει βόλτες και λέει δημόσια ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο του, τότε αξιολογώ ότι δεν πρέπει να παίρνει άδεια». Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν αντέχει διχασμό».

Σχετικά με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις , η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι ναι, μεν, φθείρεται η κυβέρνηση αλλά «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόταση» και υπογράμμισε πως «σήμερα δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά ένα καθήκον πολύ μεγαλύτερο από τον κομματικό στόχο». Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σταθάκη περί απεχθούς χρέους μόνο στο 5% η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «ηρωική προσπάθεια προσαρμογής» από τον ΣΥΡΙΖΑ.