Τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον Κώστα Γιαννίκο συνάντησαν βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε αιφνιδιαστική επίσκεψή τους στις φυλακές Κορυδαλλού.
Τα μισά μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Σωφρονιστικού Κώδικα, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Βασιλική Κατριβάνου και Στάθης Παναγούλης επισκέφθηκαν την ψυχιατρική πτέρυγα, τη βιβλιοθήκη και το νοσοκομείο
Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, οι βουλευτές περιό��ισαν την επίσκεψή τους στα προαναφερθέντα τμήματα του σωφρονιστικού ιδρύματος και δεν πήγαν στις ανδρικές αλλά ούτε και στις γυναικείες φυλακές καθώς, προφανώς, δεν θέλησαν να συναντήσουν ούτε τους προφυλακισμένους πρώην και νυν συναδέλφους τους, όπως τον Άκη Τσοχατζόπουλο ή τους πέντε Χρυσαυγίτες που κρατούνται εκεί, αλλά ούτε και τους τρομοκράτες.
Σύμφωνα με τους βουλευτές, ο κ. Λαυρεντιάδης «ήταν καταπονημένος, πλην όμως εύχαρις» και έσπευσε να παρουσιάσει στους βουλευτές μερικές ζωγραφιές των παιδιών του που κοσμούν τους τοίχους των κελιών του. Ο κ. Κουράκης, πάντως, έλεγε ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Λαυρεντιάδη είναι τέτοια που κανονικά έπρεπε να τον είχαν μεταφέρει σε κανονικό νοσοκομείο.
Η συνάντηση με τον κ. Γιαννίκο έγινε στη βιβλιοθήκη του σωφρονιστικού ιδρύματος, ενώ φεύγοντας οι βουλευτές υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν για να συναντήσουν και τη Βίκυ Σταμάτη.