Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο οποίος αργότερα συνα��τήθηκε και με εκπροσώπους της κίνησης των «58».

Στην τελευταία συνάντηση παρευρέθηκαν οι Ι.Βούλγαρης, Ι.Καλογήρου, Γ.Παγουλάτος, Στ.Λιβαδάς και η Α. Δρέττα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε τη στήριξή του στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ κάλεσε τα μέλη της να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, παροτρύνοντας παράλληλα να αναδειχθούν νέα πρόσωπα σε ηγετικές θέσεις.

Ο κ. Σβόμποντα συναντήθηκε χθες και με τη διοίκηση του ΟΛΠ, συνοδευόμενος από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ελληνικής σοσιαλιστικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο Συλβάνα Ράπτη, η οποία πάντως δεν συμμετείχε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των 58.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην ευρωβουλή μίλησε επίσης στην εκδήλωση του Δικτύου με τίτλο: «Είναι η Δημοκρατία αντιμνημονιακή...;» ενώ την Πέμπτη, το "Relaunching Europe", η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα συμμετάσχει στην αντίστοιχη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης, ο ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Liem Hoang Ngoc, ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Δ.Κούτρας κ.ά.