Την πρόθεση της Ελλάδας να στηρίξει την Συρία να σταθεί στα πόδια της υπογράμμισε ο αντιπ��όεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος κατά την παρέμβασή του στη Συνδιάσκεψη Γενεύη ΙΙ για τη Συρία που διεξάγεται στο Μοντρέ.

Ο κ.Βενιζέλος χαιρέτισε την απόφασή τους να συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη και τους κάλεσε «να δείξουν ειλικρινές και εποικοδομητικό πνεύμα, καθώς και ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, για το καλό της δικής τους χώρας και προς όφελος του συριακού λαού και των επερχόμενων γενεών».

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργού «για να επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις, πρέπει να οικοδομηθεί σταθερή εμπιστοσύνη», προστατεύοντας «τις ευάλωτες ομάδες, τους τραυματίες, τους ηλικιωμένους και όλων των αθώων θυμάτων αυτής της εμφύλιας σύρραξης.».

Παρά��ληλα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «όποιες μελλοντικές εκλογές στη Συρία, πρέπει να λάβουν χώρα μόνο μέσα στο πλαίσιο του ανακοινωθέντος της Γενεύης και των αποφάσεων που ελπίζουμε ότι θα ληφθούν μέσω της διαδικασίας που μόλις άρχισε» και κατέληξε λέγοντας «περιφερειακοί και διεθνείς παράγοντες, ειδικά εκείνοι που έχουν άμεση επιρροή σε μία από τις δύο πλευρές, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη θετική τους επιρροή στη διαδικασία και να δεσμευτούν στο πλαίσιο της "Γενεύης Ι". Τους καλούμε να εμπλακούν χωρίς δισταγμό και με πλήρη συνείδηση της αποφασιστικής σημασίας του διακυβεύματος».