Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές, στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για το NewPost.gr.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ προηγείται με 24,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, η Χρυσή Αυγή με 9,6%, το ΚΚΕ με 4,9% και το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, με την ΔΗΜΑΡ να συγκεντρώνει ποσοστό μικρότερο του 3% και συγκεκριμένα 2,1%!!!!

Προβάδισμα έχει η ΝΔ και στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας ποσοστό 21,8% έναντι 18,2% του ΣΥΡΙΖΑ, 9,1% της Χρυσής Αυγής, 5,1% του ΚΚΕ και 4,1% του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, η έρευνα διαπιστώνει χαμηλό ενδιαφέρον από την πλευρά των πολιτών, αφού “πολύ” ενδιαφέρεται το 26,7%, “αρκετά” το 28,9%, “λίγο” το 18,1% και “καθόλου” το 25,7%.

Η έρευνα καταγράφει, επίσης, τα βασικότερα προβλήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την «ανεργία» να είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 58,9%. Ακολουθούν το «οικονομικό/βοήθεια στους ασθενέστερους» με ποσοστό 42,2%, η «υγεία» με 13,6% και η κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων με 9,6%.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την έρευνα dimoskopisi.pdfdimoskopisi.pdf

Pulse RC:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με καταλληλότερο τον ....Σαμαρά

Εν τω μεταξύ, νέα δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα το "Ποντίκι" η οποία προδημοσιεύεται σήμερα, δίνει προβάδισμα τριών μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.

Πάντ��ς, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται προτιμότερη από μια αντίστοιχη της Ν.Δ. ως προς τη διαχείριση της οικονομίας, στοιχείο το οποίο βάζει σε νέα βάση όχι μόνο την πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και την προε��λογική επιχειρηματολογία εν όψει των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή, αλλά ακόμη και για την «εθνική» κάλπη, αν αυτή τελικά στηθεί.

ΒΙΝΤΕΟ STAR