​Την άρση της ασυλίας του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β.Καπερνάρου με 191 ψήφους υπέρ αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, απορρίπτοντας παράλληλα αντίστοιχα αιτήματα για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α.Ντινόπουλο και Μ.Βαρβιτσιώτη.

Η βουλή έκανε δεκτή την αίτηση άρσης της ασυλίας του κ.Καπερνάρου, για φορολογική του υπόθεση μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης:

- Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Α.Ντινόπουλου, που αφορούσε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, παραμονές των εθνικών εκλογών και στην οποία φέρεται να στ��άφηκε εναντίον του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, υπέρ της άρσης ψήφισαν 20 βουλευτές, κατά ψήφισαν 208, “παρών” ένας βουλευτής, λευκό ένας βουλευτής. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

- Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Μ.Βαρβιτσιώτη, που αφορούσε κακουργηματική απιστία, κατά το διάστημα που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας (2011-2012),υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 78 βουλευτές, κατά ψήφισαν 143 βουλευτές και “παρών” ψήφισαν 9 βουλευτές. Η αίτηση της εισαγγελικής Αρχής απορρίφθηκε.

- Για την υπόθεση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β.Καπερνάρου, υπέρ της άρσης ψήφισαν 191 βουλευτές, κατά 31 βουλευτές, “παρών” 6 βουλευτές και λευκό 2 βουλευτές. �� αίτηση της εισαγγελικής Αρχής έγινε δεκτή.

Νωρίτερα, τα αίματα άναψαν στην βουλή, μεταξύ Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικών βουλευτών με φωνές και εκατέρωθεν πυρά .