Νέα εκατέρωθεν βέλη εξαπέλυσαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τρομοκρατίας.

Αφορμή ήταν όσα δήλωσε η Άννα Ασημακοπούλου στον Real FM περί ύπαρξης «συνιστώσας της τρομοκρατίας» στον ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζοντας μάλιστα τον Πάνο Σκουρλέτη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στο ίδιο μέσο κάνοντας λόγο για «λάσπη που πετά δεξιά και αριστερά η ΝΔ».

Όσα δήλωσε η κα Ασημακοπούλου:

- «Υπάρχουν στελέχη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν πάει ως μάρτυρες υπεράσπισης της “17Ν” και έχουν οργανώσει εκδηλώσεις στις οποίες φιλοξενείται ο κ. Γιωτόπουλος. Υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Σκουρλέτης που λέει ότι η τρομοκρατία έχει πολιτικό υπόβαθρο. Αυτά τα πράγματα δεν συνάδουν με την απόλυτη καταδίκη της τρομοκρατίας»

- «Θα έπρεπε να στελέχη αυτά να έχουν διαγραφεί ή να έχουν εξηγήσει ότι έκαναν ένα λάθος. Ή θα έπρεπε να υπάρχει κάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ που σηματοδοτεί ότι αυτό το κομμάτι, που εμείς ονομάσαμε συνιστώσα της τρομοκρατίας, θέλει να το αποβάλει»

- «Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θεωρούν ότι η τρομοκρατία έχει πολιτικό υπόβαθρο και το λένε. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Ξηρός ήταν πολιτικός κρατούμενος, που θέλουν οι τρομοκράτες να βγουν έξω. Οπότε δε δέχομαι τα κροκοδείλια δάκρυα»

Τι απάντησε ο κ. Σκουρλέτης:

- «Ευτυχώς που η κυρία Ασημακοπούλου δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και άρα δεν θα τύχω της αξιολόγησής της. Αντί με ευκολία η Νέα Δημοκρατία να ρίχνει λάσπη δεξιά και αριστερά, και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια και να δει γιατί ο τρομοκράτης Ξηρός βρίσκεται έξω»

- «Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αντιληφθεί κάτι απλό. Ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες της "17Ν" βρίσκονται μέσα –και σωστά– για τις εγκληματικές τους πράξεις. Ο πολιτικός κόσμος, αν θέλει να δώσει ιδεολογική και πολιτική απάντηση στο φαινόμενο τρομοκρατία, θα πρέπει να ανοίξει ένα ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο»

- «Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και στον υπουργό Προσ��ασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, που θέτουν και θέμα παραίτησης. Δεν είναι μία κλασικού τύπου απόδραση»