Μπορεί οι περισσότεροι όταν ακούμε Προεδρικό Μέγαρο να φανταζόμαστε αστυνομική φύλαξη hi-tech ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το Μέγαρο είναι… «τυφλό» αφού δεν λειτουργεί σχεδόν καμία από τις κάμερες παρακολούθησης!

Η ιστορία έχει ως εξής: Οι κάμερες του Προεδρικού Μεγάρου τοποθετήθηκαν το 1995. Ωστόσο, ο -τότε ΠτΔ- Κωστής Στεφανόπουλος ζήτησε να μην χρησιμοποιούνται μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ισχυρίστηκαν ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητα τους.

Πριν από λίγο καιρό ο αρχηγός της Αστυνομίας πήρε την απόφαση να πάρει αστυνομικούς από τη φύλαξη του Προεδρικού Μεγάρου για να τους ρίξει στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.

Έτσι, λοιπόν, αποφ��σίστηκε και η ανακατανομή των μέτρων ασφαλείας στο Προεδρικό Μέγαρο. Και κάποιοι… θυμήθηκαν τις κάμερες και δοκίμασαν να τις θέσουν σε λειτουργία. Μάταια, όμως, καθώς μετά από σχεδόν 20 χρόνια αχρησίας και χωρίς καμία συντήρηση σχεδόν καμία δεν λειτουργούσε!

Δεδομένου ότι η απόφαση για χρήση καμερών για την ασφάλεια του Προεδρικού Μεγάρου είναι ειλημμένη (και αναγκαία μετά τη μείωση του προσωπικού ασφαλείας), η αγορά νέων τελευταίας τεχνολογίας είναι μονόδρομος…