Για τεράστιες πολιτικές ευθύνες στο θέμα της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα επίθεση του στην κυβέρνηση.

«Η διαφυγή Ξηρού, ακόμη κι αν οφείλεται σε κραυγαλέες παραλείψεις, αναδεικνύει τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, οι οποίοι τις πρώτες μέρες της απόδρασης αλληλοδείχνονταν» αναφέρει η Κουμουνδούρου, η οποία σημειώνει ότι η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική «έλαμψαν διά της... νομιμότητας, δηλαδή με την απουσία τους στην υπόθεση Ξηρού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ανοικτά λόγο για εύλογα ερωτήματα και σκοπιμότητες πίσω από την απόδραση του Ξηρού και προσθέτει: «Μόλις λίγες μέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι η χώρα έχει "πρόβλημα τρομοκρατίας", αφήνεται να βγει από τη φυλακή ένα πρόσωπο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της εγχώριας τρομοκρατίας. Δεν τον παρακολουθεί κανείς, διότι, ισχυρίζεται ο κ. Δένδιας, δεν είναι νόμιμες οι παρακολουθήσεις! Ποιον κοροϊδεύουν; Παριστάνουν τους Ηρακλείς της νομιμότητας αυτοί, οι κατά συρροήν υπεύθυνοι για βάναυσες παρακολουθήσεις πολιτών;».

«Η απάντηση στο ερώτημα "ποιος ωφελείται" από την αναβίωση σεναρίων ή και πρακτικών τρομοκρατίας, παραμονές της διαγραφόμενης δημοκρατικής ανατροπής, ενισχύει τους φόβους ότι το σύστημα μπορεί να συμπεριφερθεί αδίστακτα προκειμένου να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να προκαλέσει κλίμα πολιτικής αστάθειας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιστρέφει τις κατηγορίες στη ΝΔ για το θέμα: «Στην περίπτωση της διαφυγής του Χριστόδουλου Ξηρού, θυμίζει, κατά την επιεικέστερη εκδοχή, την παροιμία "φωνάζ��ι ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"!

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ειρωνικά πως επειδή η Αυγή έχει δημοσιεύσει απόψεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων «οι φωστήρες της Συγγρού θέλουν να μας πουν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, στον οποίο δινόταν τακτικά άδεια εξόδου από τη φυλακή, απέδρασε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ!».