Μια διαφορετική συνάντηση από τις συνηθισμένες είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με την παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο σκάκι στην κατηγορία Κορασίδων μέχρι 14 ετών, Σταυρούλα Τσολακίδου, την οποία και βράβευσε με τιμητική πλακέτα.

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός της έμφασης που έδωσε ο πρωθυπουργός στον συμβολισμό της νίκης μιας 14χρονης από την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο:

Αντώνης Σαμαράς: Θρίαμβος. Συμβολίζεις την Ελλάδα που νικάει. Συμβολίζεις την Ελλάδα που είναι αισιόδοξη, την Ελλάδα που δεν φοβάται κανένα και την Ελλάδα που είναι περήφανη.

Σταυρούλα Τσολακίδου: Σας ευχαριστώ πολύ.

Αντώνης Σαμαράς: Και μας έκανες όλους υπερήφανους.

Σταυρούλα Τσολακίδου: Και εμένα είναι τιμή μου.

Αντώνης Σαμαράς: Και ήθελα έτσι να σου το πω, γιατί ότι εκπροσωπείς αυτό που θέλουμε όλοι. Και το οποίο μας κάνει και χαιρόμαστε πάρα πολύ. Και είχα την ανάγκη έτσι να σε δω και να το καταλάβει και ο κόσμος ότι τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να αμείβονται ηθικά. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη σου.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «Και μας δίνει και την Ελπίδα σε όλους! κ. Πρόεδρε, μία φορά ακόμη έχει συμβεί στο σκάκι σε ολόκληρη την ιστορία του σκακιού να πάρουμε Παγκόσμια Νίκη».

Η ίδια η Σταυρούλα Τσολακίδου, δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Ήταν τιμή μου που μας δέχθηκε ο Πρόεδρος, του είπαμε κάποια προβλήματα και κάποιες ανάγκες που έχουμε για να προχωρήσω και άλλο στο σκάκι και προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει να παίρνω μέρος σε άλλα τουρνουά και γενικότερα να ανεβάσω το επίπεδο».

Όσον αφορά το τι της ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, η 14χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια απάντησε:

«Περισσότερες επιτυχίες και να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη όλοι».

Όσον αφορά αυτό που θα της μείνει από τη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δήλωσε ότι είναι «η βοήθεια πο�� προσφέρθηκε να μας δώσει γενικότερα στο σκάκι, όχι μόνο σε εμένα».