​«Δεν είναι απίθανο να έχουμε και βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014». Αυτό διαμυνύει η ΔΗΜΑΡ δια στόματος του νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θ��οχαρόπουλου.

«Η χώρα δεν χρειάζεται συνεχώς εκλογές, όμως η πολιτική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από τη δικομματική κυβέρνηση είναι πιθανό να οδηγήσει στη διενέργεια εκλογών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος.

Ο κ.Θεοχαρόπουλος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Αγίου Κωνσταντίνου είναι σε συνεχή εγρήγορση και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ «θα κατέβει αυτόνομα με τις συμμαχίες που θα δημιουργήσει», στο πλαίσιο της προώθησης του μεταρρυθμιστικού πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

«Στοχεύουμε στη δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συμπαρατάξεων, έτσι ώστε να έχουμε αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Τέλος όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διεργασίες και οι οργανώσεις του κόμματος θα κάνουν τις προτάσεις τους. Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να είναι έτοιμη η ΔΗΜΑΡ να πάρει τις αποφάσεις για τις παρατάξεις ή τα πρόσωπα που θα στηρίξει».