Πρώτη ανάρτηση 20.57

Στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει την τρομοκρατία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

«Η αστυνομία τους πιάνει η δικαιοσύνη τους δικάζει και ένα σαθρό σύστημα τους αφήνει να βγαίνουν ελεύθεροι» ανέφερε ο κ. Σαμαράς , με αφορμή την σημερινή εμφάνιση του δραπέτη και τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ δεν παρέλειψε να διατυπώσει εμμέσως αιχμές και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στεκόμαστε αποφασισμένοι απέναντι στους τρομοκράτες , απέναντι σε όσους τους ηρωοποιούν… Σε όσους κάνουν ότι μπορούν για να αφεθούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες και στη συνέχεια μας δίνουν και μαθήματα γιατί διαφεύγουν» υποστήριξε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στη σχετική με την τρομοκρατία αναφορά του και ότι «στα αυτιά μας πρέπει να ηχεί πάντα η φράση της μητέρας του Θάνου Αξαρλιάν ότι το παιδί δεν μπορεί από εκεί που είναι να πάρει άδεια».

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά τα δύσκολα είναι πίσω μας», κάνοντας λόγο για «σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού» και αφήνοντας να εννοηθεί - για πρώτη φορά ίσως τόσο ξεκάθαρα - ότι έρχεται η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η πρόοδος σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται και στην πραγματική οικονομία, ενώ διατύπωσε αιχμές και σε αυτή την περίπτωση για τη στάση της αντιπολίτευσης. «Κάποιοι θέλουν να σκοντάψουμε» ισχυρίσθηκε , ενώ υποστήριξε επίσης ότι με το πρωτογενές πλεόνασμα «για πρώτη φορά θα υπάρξει αποκατάσταση των αδικιών ιδιαίτερα στους ποιο αδύναμους που το έχουν ανάγκη». Όπως διευκρίνισε, «όλα αυτά θα δοθούν στους αδύναμους χωρίς να δανεισθούμε».