Την ώρα που ο Τσίπρας υπόσχεται λιγότερη λιτότητα στην ΕΕ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν, ο πολιτικός "αντίπαλός" του και υποψήφιος για την ίδια θέση Μάρτιν Σούλτς προανήγγειλε σήμερα.... "φουλ" προώθηση της Γερμανικής γλώσσας στην περίπτωση που εκλεγεί !!!!

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «έδωσε τον όρκο» να κάνει όλη την Ευρώπη να μιλάει Γερμανικά, προωθώντας την γερμανική ως επίσημη γλώσσα εργασίας στην ΕΕ!!!! Ήδη σήμερα οι επίσημες γλώσσες-εργασίες είναι η αγγλική, η γαλλική, η γερμανική και η ισπανική.

«Από την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι το 80% των εγγράφων είναι γραμμένα στα αγγλικά, το 15% στα γαλλικά και το 5% στα γερμανικά. Δεν είναι αλαζονικό ή εθνικιστικό να λες ότι θέλεις να ενισχύσεις την γερμανική γλώσσα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Σουλτς, προαναγγέλλοντας παράλληλα αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να παρεμβαίνει λιγότερο σε εθνικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο κ.Σουλτς τόνισε πως μια από τις προτεραιότητες του εφόσον εκλεγεί, είναι να ζητήσει από τους ανθρώπους της Επιτροπής να πάψουν να σκέφτονται «μήπως υπάρχει ακόμη κάποια γωνιά στην οποία δεν έχουν παρέμβει».

Ο κ.Σουλτς μάλιστα μίλησε για δύο σχολές σκέψεις που κυριαρχούν στην Επιτροπή: «Η μία δεν θα ησυχάσει εάν δεν ιδιωτικοποιηθεί και το τελευταίο δημοτικό νεκροταφείο και η άλλη δεν θα σταματήσει μέχρις ότου εφαρμοστεί ενιαίος τρόπος τέλεσης κηδειών σε όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι που τρελαίνει τον κόσμο, πρέπει λοιπόν να το σταματήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε ακόμη στον τρόπο εκλογής του επικεφαλής της Κομισιόν από το συμβούλιο των αρχηγών, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν πλέον υπ' όψιν και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.