​Παρουσιάστηκαν το Σάββατο οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής για τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας.

Όπως είχε γνωστοποιήσει και πριν από περίπου δύο μήνες ο Ηλίας Κασιδιάρ��ς, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι,ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, στέλεχος του κόμματος και πρώην …..σύντροφος της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, με τον συνδυασμό "Ελληνική αυγή για τη Θεσσαλονίκη". Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας έκανε ο βουλευτής της ΧΑ, Ηλίας Παναγιώταρος.
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ο Νικόλας Χρυσομάλλης, από την Πιερία με τον συνδυασμό "Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία", ενώ υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης θα είναι ο Φώτης Γραικός.

Ματθαιόπουλος VS Μπουτάρη

Στην πρώτη του ομιλία μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, κατηγορώντας τον νυν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης πως απαγορεύει τις νόμιμες συγκεντρώσεις αλλά όταν «πρόκειται για άλλου είδους εκδηλώσεις, πιο αν��λαφρες, εκεί ο κ. Μπουτάρης όχι μόνο δεν απαγορεύει, αλλά παραβρίσκεται κι ως επίσημος προσκεκλημένος».

Ο κ. Ματθαιόπουλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Γιάννη Μπουτάρη, στην οποία ο δήμαρχος έκανε λόγο για κόμπλεξ των Θεσσαλονικέων απέναντι στο κράτος των Αθηνών.«Δεν θα μας πει βλάχους και απολίτιστους επειδή δεν καταπίνουμε αμάσητη την παραμύθα της ελληνοτουρκικής φιλίας κι επειδή δεν δεχόμαστε τη σφαγή των προγόνων μας» είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ από Κασιδιάρη και Παναγιώταρο

Η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις βουλευτικές, όποτε γίνουν, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αποκλείσει, δήλωσαν από την πλευρά τους οι βουλευτές της, Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο κ. Κασιδιάρης επιτέθηκε εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αλέξη Τσίπρα και για τη Βουλή είπε ότι είναι «Κοινοβούλιο της απάτης και της διαφθοράς».

Ο κ. Παναγιώταρος αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύγκρουση στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο Γιάννη Δριβελέγκα και τον Ηλία Κασιδιάρη και στην προτροπή του πρώτου προς τους β��υλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσουν αφού δεν τους αρέσει στη Βουλή, απάντησε: «Επειδή δεν μας αρέσει, θα μείνουμε και θα καθαρίσουμε τη σαβούρα».

Πληροφορίες –ΒΙΝΤΕΟ thestival