«Τεράστιο πολιτικό θέμα» που πρέπει να απασχολήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε την προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα ο ελληνικής καταγωγής, Γερμανός Ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Με αφορμή τη συζήτηση για τις πολιτικές αντιμετώπισης των άστεγων στην Ευρώπη, ο κ. Χατζημαρκάκης χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια να υπάρξουν μέτρα για τους άστεγους σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, και πρόσθεσε: «Την Ελλάδα έχει διασφαλιστεί μόνο για έναν χρόνο η πρώτη κατοικία. Δεν θα χάσουν δηλαδή τα σπίτια τους όσοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, μέσα στο 2014. Από το 2015 υπάρχει όμως ο κίνδυνος, αν δεν υπάρξει νέα διασφάλιση των ανθρώπων αυτών, να έχουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα χάσουν τα σπίτια τους και θα μείνουν επί της ουσίας άστεγοι. Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα;».

«Θα το βρούμε μπροστά μας και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα με άμεση διασφάλιση της πρώτης κατοικίας, για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να μπει η Ελλάδα σε ρυθμούς που θα αποκαθιστούν το χαμένο εισόδημα των ανθρώπων» κατέληξε ο ίδιος.