​«Η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Μόλις ολοκληρώσει και ο δήμος της Αθήνας, το ΑΣΕΠ θα κάνει τη μοριοδότηση και θα βγουν οι τελικοί πίνακες. Είναι μια σύνθετη διαδικασία».Αυτό δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των πρώην δημοτικών αστυνομικών.

«Έχουν βρεθεί περισσότεροι από 70 με πλαστά πιστοποιητικά και οι Δήμοι έχουν προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών τους» πρόσθεσε ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM»

Σχολιάζοντας τα σενάρια που μιλούν για πρόωρες εκλογέ��, ο κ.Μητσοτάκης αφού είπε πως «κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μιλήσει δημόσια για τριπλές εκλογές» εξέφρασε την άρνηση του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας πως «η χώρα έχει ζημιωθεί από το γεγονός ότι δεν τηρούμε τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους που προβλέπει το Σύνταγμα»

Χαρακτήρισε «σημαντική επιτυχία» το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αναφερόμενος στις σαρωτικές αλλαγές του Δημοσίου ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε αυτά που δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο STAR και στην εκπομπή “ Live U” πως «υπάρχουν φορείς που δεν είναι απαραίτητοι, για αυτό προχωρούμε στην κατάργησή τους»

Επίσης, ξεκαθάρισε γι�� ακόμη μια φορά πως στους φορείς που μπαίνει λουκέτο, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με σχέση δημοσίου δικαίου θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με καθεστώς αορίστου χρόνου θα απομακρυνθούν.

«Πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για τα όρια του κράτους. Ποιες υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται από δημόσιους φορείς, ποιες υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα και ποιες μέσα από σχήματα σύμπραξης. Δεν κάναμε ποτέ αυτή τη συζήτηση, γιατί θεωρούσαμε ότι το κράτος πρέπει να τα κάνει όλα» κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.