Για «περιθωριακούς συμμάχους» του Αλέξη Τσίπρα που αποκαλύπτονται έκανε λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας το αυριανό ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολλανδία για εκδήλωση του σοσιαλιστικού κόμματος.

«Ο κ. Τσίπρας, αποκαλύπτοντας έναν - έναν τους περιθωριακούς του συμμάχους στην Ευρώπη, πηγαίνει αύριο στην Ολλανδία, για εκδήλωση του ευρωσκεπτικιστικού, Μαοϊκού, Μαρξιστικού-Λενινιστικού, σοσιαλιστικού κόμματος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα είναι γνωστοί. Ανάμεσά τους, ακόμα και κόμματα της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου».

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει ότι «οι ολλανδοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, καταψήφισαν στην ολλανδική βουλή την χρηματοδότηση της Ελλάδας» και αναρωτιέται πως ονειρεύεται την Ελλάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Εκτός Ευρώπης, απομονωμένη, με συμμάχους μόνον ακραίους και περιθωριακούς;».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς και οι σύμμαχοί μας είμαστε οι δυνάμεις της ελπίδας!

«Οι καθόλου περιθωριακοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με δεκάδες άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις της ελπίδας και της ρήξης με τα μνημόνια της λιτότητας» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση του Σίμου Κεδίκογλου.

«Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση που οι διεθνείς της επαφές περιορίζονται στις χειραψίες και στα χαμόγελα στους φωτογραφικούς φακούς με όσους διαλύουν την Ευρώπη» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.