«Η κυβέρνηση θα αντέξει ως το Μάιο και μπορεί και περισσότερο, αρκεί να κάνει σωστά το καθήκον της» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Βήμα FM.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι το 25εύρο ήταν σωστό μέτρο και δεν έπρεπε να αποσυρθεί: «Το 25ευρο ήταν ένα σωστό μέτρο και ασφαλώς λάθος η απόσυρσή του, γιατί υπάρχει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και όπου δεν υπάρχει θεσμοθετείται. Στόχος της εισόδου στο νοσοκομείο, του εισιτηρίου νοσηλείας, είναι να εξορθολογίσει το σύστημα και να σταματήσει κυρίως τις εικονικές εισαγωγές, οι οποίες είναι πάρα πολλές στα ελληνικά νοσοκομεία».

Ο υπουργός Υγείας δή��ωσε πως δεν θα διακινδύνευε η κυβέρνηση τη δόση για το 25ευρο αλλά πρόσθεσε πως «επί της ουσίας αντικαταστήσαμε ένα διαρθρωτικό μέτρο με έναν φόρο».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για αλλαγές που είναι απαραίτητες στο χώρο της Υγείας προκειμένου να γίνει εξορθολογισμός υπηρεσιών και προσωπικού: «Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα: τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων από τη μία και τα πολυιατρεία του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) από την άλλη. Στα πολυιατρεία έχεις ένα μηχάνημα, αλλά δεν έχεις τον ειδικό να το χειριστεί. Στο Κέντρο Υγείας έχεις το γιατρό που το χειρίζεται, αλλά δεν έχεις το μηχάνημα. Και μέχρι σήμερα, δεν μπορεί ο υπουργός να πάρει το γιατρό και να τον πάει στο μηχάνημα ή το μηχάνημα να το πάει στον γιατρό. Και έχεις δύο κτίρια να είναι απέναντι το ένα από το άλλο και τους ασθενείς να πηγαίνουν στον ιδιώτη για να κάνουν εξέταση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο».