Μηνυτήριες αναφορές κατά των ανακριτριών Μαρίας Δημητροπούλου και Ιωάννας Κλάπα για παράβαση καθήκοντος κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης .

Σύμφωνα με τον κ.Κασιδιάρη, τα εντάλματα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκαν για τους βουλευτές Γ. Γερμενή, Παν. Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, φέρουν χειρόγραφη ημερομηνία 9 Ιανουαρίου, ενώ οι τρεις βουλευτές απολογήθηκαν 11 και 12 του μήνα. Σύμφωνα με τη μήνυση, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι προφυλακίσεις ήταν προαποφασισμένες.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος έκανε λόγο για το "μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα" στην νεότερη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας.

«Οι προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι παράνομες ως προαποφασισμένες. Διότι έχουν υπογραφεί τρεις ημέρες, προτού ολοκληρωθεί η απολογία των βουλευτών. Δεν υφίσταται θέμα ανθρωπίνου λάθους. Δεν μιλάμε πλέον για δικαστικό σκάνδαλο. Μιλάμε για το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και γι' αυτό και μηνύουμε τις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου, καθώς και τον εισαγγελέα Ντογιάκο για παράβαση καθήκοντος» δήλωσε ο κ.Κασιδιάρης εξερχόμενος των δικαστηρίων

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κασιδιάρης είχε προειδοποιήσει πως θα υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης των δύο συγκεκριμένων ανακριτριών διενεργούν την κύρια ανάκριση για τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, λόγω «υπονοιών μεροληψίας».Ο βουλευτής είχε υποστηρίξει πως η κ. Κλάπα ζήτησε τις προφυλακίσεις των Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλου χωρίς στοιχεία, επειδή «είναι σύζυγος ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ και συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη».