Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μετά από πρόσκληση που του απεύθυνε ο Κύπριος ομόλογος του Σωκράτης Χάσικος.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου, κυριάρχησε το θέμα της διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου της Ιταλίας και του Ισραήλ. Όπως σημείωσε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης στις δηλώσεις του πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών τόσο την ανάπτυξη όσο και την περαιτέρω ενίσχυση των προνοιακών δράσεων των τεσσάρων χωρών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά «Το θέμα της διαπεριφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα την Κύπρου την Ιταλία και το Ισραήλ ήταν ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση μας. Πρόκε��ται ουσιαστικά για μια προσπάθεια με στόχο την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών δηλαδή μεταξύ των τοπικών κοινωνιών των τεσσάρων χωρών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ενισχύσει την ανάπτυξη αλλά και τις προνοιακές δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την οικονομική κρίση»

Παράλληλα σημείωσε ότι το θέμα της διαπεριφερειακής συνεργασίας θα συζητήσει με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Κύπρου στο περιθώριο της συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών, που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας

Νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης έγινε δεκτός από το Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Γιάννάκη Ομήρου.

Ο κ. Μιχελάκης μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης προς τον Κυπριακό λαό από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά . «Η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κύπρου και στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες της κυπριακής ηγεσίας». Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν εκφράστηκε η πίστη ότι ο Ελληνισμός σε Κύπρο και Ελλάδας θα βγει νικητής από τη μάχη που δίνει με την οικονομική κρίση.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός από την κρίση απασχόλησε και την συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστο��ο. «Υπάρχει η θέληση και η αποφασιστικότητα για τις αλλαγές που θα μας βγάλουν από την κρίση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Μιχελάκης.

Τελευταίος σταθμός της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εσωτερικών στην Κύπρο ήταν η Πάφος και αντάλλαξε απόψεις με τον δήμαρχο της πόλης Σάββα Βέργα.