Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε με α��τιπροσωπεία του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας».

Στη σύσκεψη, επίσης, συμμετείχαν η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντ��νης Μπέζας, καθώς και οι δύο γενικοί γραμματείς.

Ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το νομοσχέδιο, το οποίο αναμορφώνει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. «Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις επί του νομοσχεδίου με τον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, όπου πιστεύουμε ότι μετά την αναθεώρηση του νομοσχεδίου με βάση και αυτά τα οποία ελέχθησαν, θα έρθει στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων την προσεχή εβδομάδα –πιστεύω. Όπου και εκεί θα γίνει επεξεργασία, ούτως ώστε τελικά να υπάρξει ένα ουσιαστικό νομοσχέδιο το οποίο να επιλύσει τα πραγματικά προβλήματα που έχει σήμερα ο κόσμος στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε από την πλευρά του: «Αυτή την εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας -και εγώ και ο Υφυπουργός, ο κ. Μπέζας- κάναμε διαδοχικές συζητήσεις και με την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, και με τους ανεξάρτητους βουλευτές του Κοινοβουλίου σήμερα και με το ΠΑΣΟΚ και έχουμε προσεχή συνάντηση και με τη ΔΗΜΑΡ. Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να κάνουμε το νομοσχέδιο όσο καλύτερο γίνεται, γιατί εμείς δεν έχουμε σε μί�� μεταρρύθμιση αντιπαλότητες. Πιστεύουμε ότι το αγαθό της Υγείας ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Πρέπει να πω ότι σήμερα με την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ είχαμε πολύ εποικοδομητική συζήτηση -πράγματι όπως είπε ο κ. Καθηγητής, άρθρο-άρθρο. Πάρα πολλές από αυτές τις παρατηρήσεις που έγιναν ήταν ορθές και υιοθετούνται μέσα στο νομοσχέδιο. Σε κάποια άλλα σημεία μπορεί να έχουμε κάποιες διαφωνίες».

Όσον αφορά τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με τους οποίους προηγουμένως η συζήτηση κατέληξε σε ναυάγιο για μία ακόμη φορά <καιοι οποίοι έστειλαν sms για ολική ρήξη με το Υπουργείο και ζητούν την αποπομπή του, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Κοιτάξτε να δείτε. Εμένα εδώ δεν με διόρισε ούτε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ούτε ο Σύλλογος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Εμένα εδώ με διόρισε ο κ. Πρωθυπουργός. Άρα φαντάζομαι το αν θα μείνω ή αν θα φύγω είναι απόφαση του κ. Πρωθυπουργού. Μπορώ, όμως, να σας πω ότι η μεταρρύθμιση έχει την πλήρη υποστήριξη του Πρωθυπουργού και αποτελεί κυβερνητική απόφαση και όχι απόφαση προσωπική μου. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όπως ακούσατε πριν και τον κ. Κρεμαστινό που είπε για τη θετική κατεύθυνση του νομοσχεδίου, η βασική ιδέα αυτού του νομοσχεδίου προκαλεί γενική συναίνεση. Καλό είναι και οι γιατροί να καταλάβουν ότι σε αυτή την μεταρρύθμιση θα ήταν πολύ καλύτερο να είναι παρόντες παρά απόντες».