Αντίθετοι στην προοπτική των πρόωρων εκλογών, λόγω των επιπτώσεων που θα είχαν στην οικονομία, εμφανίζονται τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Η φράση, μάλιστα, του Κάρολου Παπούλια "να διώξουμε την τρόικα με τις κλωτσιές", προκάλεσε αίσθηση. Την ίδια ώρα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενόψει ευρωεκλογών.

«Μακάρι να μην έχουμε αναταράξεις. Θέλουμε ησυχία να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα» δήλωσε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κατά τη σημερινή του ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για το ενδεχόμενο η προεκλογική αντιπαράθεση να ανατρέψει τις προβλέψεις ανάκαμψης του 2014.

«Η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να οξυνθεί περαιτέρω, η πόλωση να κορυφωθεί… Αν συμβεί αυτό, η αβεβαιότητα θα ενταθεί και θα αποδυναμωθούν τα στοιχεία που στηρίζουν σήμερα θετικές προβλέψεις για το 2014» ανέφερε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σε όλους τους τόνους, πάντως, η κυβέρνηση διαμηνύει πως οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν το τέλος της 4ετίας, όπως έπραξε και σήμερα Άννα Ασημακοπούλου , εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

Σε δημοσκόπηση της GPO για τις ευρωεκλογές πάντως , ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ στην Α΄Αθήνας με μισή ποσοστιαία μονάδα, με τη Χρυσή Αυγή να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Το ψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνουν, πάντως, οι αναποφάσιστοι. Στη Β΄Αθήνας, η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 6,1%, με τη Χρυσή Αυγή να αναδεικνύεται, και πάλι, σε τρίτη δύναμη. Στην πρώτη θέση φιγουράρουν, εκ νέου, οι αναποφάσιστοι.

Με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα LA STAMPA, ενόψει των ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει από την πλευρά του:

«Η μεγάλη έκπληξη δεν θα είναι οι διάφορες μορφές λαϊκισμού ή εξτρεμισμού αλλά �� Αριστερά που θέλει ν΄αλλάξει την Ευρώπη».

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως οι ανοιχτές σκανδαλώδεις υποθέσεις φέρνουν όλο και πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές, όπως ισχυρίσθηκε σήμερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η κυβέρνηση συστήνει, σε όλα τα υπουργεία, ομάδες κρούσης κατά της διαφθοράς οι οποίες θα συνεργάζονται με τον εθνικό συντονιστή Ιωάννη Τέντε. Ειδικά στο Πεντάγωνο, λόγω των εξοπλιστικών προγραμμάτων, συστήνεται ειδική υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στα κομματικά επιτελεία ούτως ή άλλως βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.