Ένα απέραντο… τασάκι θυμίζει η Βουλή, καθώς πολλοί εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας, αλλά και υπάλληλοί της, δεν σέβονται τους νόμους που θεσμοθετεί η ίδια.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του star.gr από περβάζι παραθύρου του α’ ορόφου -απ’ όπου περνάνε και πολλοί επισκέπτες του κοινοβουλίου καθημερινά - το οποίο έχει εκατοντάδες αποτσίγαρα, καθώς σε κάποιους, άγνωστο πως, θυμίζει σταχτοδοχείο!. Με τη διαφορά ότι σταχτοδοχεία δεν υπάρχουν «κανονικά» στη Βουλή, καθώς θεωρητικά απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα στους χώρους της!

Με εξαίρεση όμως την αίθουσα της Ολομέλειας και των επιτροπών, σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους χώρους και τα γραφεία, οι θεριακλήδες δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να καπνίζουν. Ακόμη και το καφενείο της Βουλής, διαθέτει παρακείμενο χώρο, στεγασμένο μεν αλλά στον οποίο είναι συνεχώς ανοιχτά τα παράθυρα, όπου το κάπνισμα επιτρέπεται.

Αλλά μια και η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή εμφανίζεται από χθες να επιθυμεί την ενεργοποίηση εκ νέου του αντικαπνιστικού νόμου, μήπως πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από τη Βουλή;