«Βαρύ» ήταν το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο καθώς τα 24ώρα του ήταν γεμάτα από επίσημες και ανεπίσημες υποχρεώσεις.

Το star.gr έμαθε και σας ενημερώνει για όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Σαμαρά: τόσο για το υπερκομματικό δείπνο και την... απρόσμενη χαρά του Σουλτς όσο και την τυχαία συνάντηση (τη δεύτερη μετά τον σερβιτόρο από το Νεπάλ).

Ο πρωθυπουργός αφού μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με τον Μάρτιν Σουλτς, συνέφαγε με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής και όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκου Χουντή του ΣΥΡΙΖΑ που συνήθως... κατακεραυνώνει την κυβέρνηση.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και -όπως διαπίστωσε- ο Μάρτιν Σουλτς υπήρχε μια ενωτική διάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής χάρηκε ιδιαίτερα που -με φόντο την ελληνική προεδρία- οι Έλληνες ευρωβουλευτές έδειξαν υπερκομματικό χαρακτήρα και εκτίμησε ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να γίνει «μια γροθιά» η Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε το βράδυ να δειπνήσει εκ νέου με ευρωβουλευτές αλλά αυτή τη φορά μόνο με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Η έκπληξη εκεί ήρθε από ένα διπλανό τραπέζι! Ειδικότερα, στο ίδιο εστιατόριο δειπνούσε και Λίαμ Χόανγκ Νγκόκ, ο Γάλλος ευρωβουλευτής που είναι μέλος της επιτροπής ελέγχου της τρόικας του Ευρωκοινοβουλίου! Αφού έγινε η πρώτη γνωριμία, ο πρωθυπουργός και ο Νγκοκ έδωσαν ραντεβού για τις 29 Ιανουαρίου όπου ο Γάλλος ευρωβουλευτής θα επισκεφθεί μαζί με τον Ότμας Κάρας (το άλλο μέλος της επιτροπής ελέγχου) την Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε σήμερα το πρωί για Ελλάδα αφού δεν μπορούσε να… περιμένει τον Μπαρόζο! Ο κ. Σαμαράς επρόκειτο να μιλήσει σε συνέδριο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο οποίο θα έδινε το παρών και ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν λόγω προγράμματος θα έδινε το παρών αργά το μεσημέρι και έτσι ο κ. Σαμαράς –που δεν μπορούσε να περιμένει τόσες ώρες- έστειλε την ομιλία με χαρτί και μπήκε στο αεροπλάνο…