«Παιδαγωγικά έωλη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για τη «Λευκή Εβδομάδα» στα σχολεία σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 12 βουλευτές του κόμματος στην Βουλή.

«Προκαλεί τουλάχιστον απορία η διαφαινόμενη συναίνεση του υπουργείου Παιδείας στην κατατεθείσα πρόταση της ΠΟΞ (σ.σ.: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων) ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου τα δημόσια σχολεία πλήττονται από τις πολιτικές λιτότητας, έχουν καταγραφεί χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης προσωπικού και προβλημάτων στη μεταφορά μαθητών αλλά και καθημερινά αναδεικνύονται προβλήματα που σχετίζονται με τον υποσιτισμό» αναφέρουν οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φωτίου, Συρμαλένιος, Κουράκης Μαντάς, Γεωργοπούλου, Αμανατίδης, Βαμβακά, Καραγιουσούφ, Πάντζας, Κριτσωτάκης, Αλεξόπουλος, Δριτσέλη).

Κάνοντας λόγο για «”Λευκή Εβδομάδα” διακοπών που προσφέρει ως θεραπεία στο καταρρέον ελληνικό σχολείο το Υπουργείο Παιδείας», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι στο εξωτερική η συγκεκριμένη πολιτική εφαρμόζεται επιτυχώς αλλά στη συνέχεια καυτηριάζουν «την άκριτη υιοθέτηση ακόμη και πετυχημένων θεσμών».

«Είναι εξάλλου προφανές ότι η συγκεκριμένη πρόταση εντείνει την ταξικότητα του δημοσίου σχολείου: καθώς δεν προβλέπεται να συνοδεύεται από αντίστοιχα μέτρα για τους γονείς των μαθητών π.χ. άδειες ή κάποιας μορφής επιδότησης, δημιουργεί αφενός μεγαλύτερη ανισότητα ανάμεσα στις οικογένειες που μπορούν να επωμιστούν το κόστος και σε εκείνες που αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν εκδρομές και αφετέρου περισσότερα προβλήματα σε όσους γονείς επιλέξουν εξ ανάγκης να παραμείνουν τα παιδιά τους στο σπίτι» καταλήγει η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.