​«Οι 'Έλληνες χρειάζονται ένα σχέδιο ανάκαμψης χωρίς λιτότητα». Αυτό τόνισε στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» ο πρόεδρος του Σ��ΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας παράλληλα πως «θα ήταν αναγκαίο και ένα new european deal, ένα μεγάλο πακέτο επενδύσεων για την ανάπτυξη -ιδίως στον ευρωπαϊκό Νότο- που να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη».

«Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τη λιτότητα και να συγκαλέσουμε μια ευρωπαϊκή σύνοδο για το χρέος, για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιφέρειας, όπως εκείνη του Λονδίνου, του 1953, η οποία παραδέχθηκε ότι το μεταπολεμικό κόστος για τη Γερμανία ήταν υπερβολικά υψηλό» πρόσθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως «θα χρειαζόταν μια ρήτρα για την αποπληρωμή των δανείων που να συνδέεται με την ανάπτυξη: αν το ΑΕΠ είναι θετικό, πληρώνουμε, αλλιώς όχι».

«Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε την ΕΕ και όχι να την αποσυνθέσουμε. Είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τα συντηρητικά κόμματα που κατέστρεψαν την ιδέα της αλληλεγγύης και που δίχασαν τους λαούς» είπε ο κ.Τσίπρας για τον οποίο «η Ευρωζώνη είναι μια αλυσίδα με 18 κρίκους. Αν σπάσει ένας, σπάει η αλυσίδα και κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο».

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αν κερδίσει, το κόμμα του θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του κατά της λιτότητας και για τη Δημοκρατία. Διότι δεν μπορεί να τιμωρείται μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση, διότι δε θέλει να κυβερνήσει με τον τρόπο που αρέσει στην κυρία Μέρκελ».

Απαντώντας σε όλους αυτούς που τον χαρακτηρίζουν «λαϊκιστή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «το να προσπαθείς να καταλάβεις τον κόσμο που υποφέρει δεν είναι λαϊκισμός. Αντιθέτως, όποιος καλύπτει την κρίση είναι δημαγωγός».

Μιλώντας για τις Ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως «η μεγάλη έκπληξη δεν θα είναι οι διάφορες μορφές λαϊκισμού ή εξτρεμισμού, αλλά η Αριστερά που θέλει να αλλάξει την Ευρώπη».

Τέλος ο κ.Τσίπρας τάχθηκε για ακόμη μια φορά κατά της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως το συγκεκριμένο κόμμα «πρέπει να καταπολεμηθεί με πολιτικά προγράμματα».