Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κέρι δεν θα έχει καμία συνάντηση κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας κι αυτό, γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην επιστροφή του στις ΗΠΑ από το Κουβέιτ, όπου συμμετείχε στη διάσκεψη δωρητών για τη Συρία.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως βρίσκεται ήδη στην αμερικανική πρωτεύουσα και σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή συνάντησή του με τον κ. Κέρι θα συζητήσει θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν τα εθνικά θέματα (Κυπριακό και ονομασία της ΠΓΔΜ), ενώ οι Αμερικανοί αναμένεται να θέσουν το θέμα της τρομοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πριν την αυριανή επίσκεψή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη συνάντησή του με τον Τζον Κέρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιού, τον οποίο θα ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.