Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά την ημέρα που θα περιέγραφε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας εξαπέλυσε ο ευρωσκεπτιστικής Βρετανός ευρωβουλευτής και αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party -UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, τον οποίο πολλοί αποκαλούν και ως το «κακό παιδί» του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Φάρατζ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να ονομάσει τη «Νέα Δημοκρατία» σε «Μη Δημοκρατία», σημειώνοντας ότι δεν διοικεί ο ίδιος την Ελλάδα αλλά οι ξένοι!

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει μόνη της αποφάσεις και παραδόθηκε, ενώ στη συνέχεια ειρωνεύτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την μεγ��λη ανεργία και τα άλλα προβλήματα της χώρας, λέγοντας πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί αφού «η παρουσίαση της ελληνικής προεδρίας ήταν επιτυχία»!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Νάιτζελ Φάρατζ:

«Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα. Φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα θα χορεύουν στους δρόμους της Αθήνας. Δεν έχει σημασία βέβαια που η χώρα σας -υπό τις συμβουλές της Goldman Sachs- μπήκε στο ευρώ χωρίς να πρέπει, που η ανεργία έχει φτάσει το 30% και το 60% στους νέους, που το νεοναζιστικό κόμμα προελαύνει και που έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία. Μην ανησυχείτε για αυτά, γιατί η παρουσίαση της ελληνικής προεδρίας ήταν επιτυχία!

Έρχεστε και μας λέτε ότι αντιπροσωπεύετε την κυρίαρχη θέληση του ελληνικού λαού. Λυπάμαι αλλά δεν είστε εσείς επικεφαλής της Ελλάδας. Να ονομάσετε το κόμμα σας από “Νέα Δημοκρατία” σε "Μη Δημοκρατία". Γιατί η Ελλάδα είναι υπό ξένο έλεγχο. Δεν μπορείτε να πάρετε αποφάσεις, σας διασώσανε και παραδοθήκατε.

Και δεν μπορείτε καν να παραδεχθείτε ότι η ένταξη στο ευρώ ήταν λάθος. Ο κ. Παπανδρέου το έκανε αυτό, δεν το έκανε; Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για δημοψήφισμα και εντός 48 ωρών η τριάδα που προεδρεύει της ΕΕ τον αντικατέστησε με τον επόμενο υπάλληλο-μαριονέτα της Goldman Sachs.

Μας διοικούν τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι τεχνοκράτες. Και αυτό ακριβώς θα είναι αυτές οι ευρωεκλογές. Μια μάχη της εθνικής δημοκρατίας εναντίον της γραφειοκρατίας της ΕΕ. Ό,τι και να λέτε, οι λαοί εκεί έξω δεν επιθυμούν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, θέλουν μια Ευρώπη κυρίαρχων εθνών που εργάζονται μαζί και έχουν στενές εμπορικές σχέσεις.

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι, ακόμη και αν ήθελαν αυτή την Ένωση, πίστευαν ότι είναι αναπόφευκτη. Αυτή, λοιπόν, η αναπόφευκτη διάσταση θα συντριβεί σε αυτές τις ευρωεκλογές».

Απάντηση Σαμαρά: Κάποιοι ίσως απογοητεύτηκαν που η Ελλάδα τα κατάφερε

Λιτά και… περιεκτικά απάντησε ο πρωθυπουργός στον Νάιτζελ Φάρατζ.

«Ευχαριστώ τον κ. Φάρατζ για τα μαθήματα δημοκρατίας που έδωσε. Θα εκτιμούσα, όμως, αν έδειχνε και αλληλεγγύη κάτι που δεν έκανε» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Πιθανόν κάποιοι να μη νοιώθουν ικανοποίηση που η Ελλάδα τα κατάφερε και μένει στο ευρώ».