Αντιπροσωπείες από το Αmerican Hellenic Institute (ΑΗΙ), το AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) και το Jewish American Organizations υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από καλούς φίλους σε μια περίοδο δύσκολη και πρόσθεσε με νόημα «οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται».

Ο κ. Παπούλιας υποστήριξε ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού απέδωσαν και η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση απ’ ότι ήταν πριν από 1 ή 2 χρόνια.

«Ήμασταν προηγουμένως στο Ισραήλ, μετά στην Κύπρο και τώρα είμαστε εδώ μαζί σας και αυτή η συνάντηση είναι η πιο σημαντική απ’ όσες είχαμε μέχρι τώρα και σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνάντησή μας αυτή. Αυτές οι σχέσεις είναι ιστορικές και σημαντικές και όσο μπορούμε – εμείς τουλάχιστον - θα τις προωθούμε γιατί είναι σημαντικές για την ειρήνη της περιοχής και για τα συμφέροντα των Αμερικανών, αλλά και των τριών χωρών που σα�� ανέφερα. Εμείς λοιπόν θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τις καλλιεργούμε και να τις κάνουμε με βαθιές ρίζες για το καλύτερο όλων μας» δήλωσε από την πλευρά του ο Νικ Λαριγκάκης, πρόεδρος του ΑΗΙ.

«Είμαστε μια Ένωση που απαρτίζεται από 50 Οργανώσεις. Ήταν εξαιρετική η επίσκεψή μας στην Ελλάδα. Πριν από την Ελλάδα είχαμε μεταβεί στην Κύπρο μαζί με τους ελληνοαμερικανούς φίλους μας και εκεί είδαμε και μάθαμε πολλά, τη φιλία που συνδέει τους λαούς μας, τη χώρα μας και την Ελλάδα, αλλά και το Ισραήλ και την Ελλάδα. Και πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε δεσμευμένοι στη βοήθεια και στη συνέχιση αυτών των σχέσεων και εκτιμούμε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι μας αφιερώσατε χρόνο» δήλωσε ο Μάλκολμ Χοενλέιν, διευθύνων σύμβουλος της Διάσκεψης των Προέδρων των Μεγαλύτερων Αμερικανικών Εβραϊκών Οργανώσεων (COP).