«Οι θέσεις εργασίας γύρω από την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία ή διαφορετικά τη "Γαλάζια Οικονομία" απαριθμούν σε 5,5 εκατομμύρια. Η Ναυτιλία, λοιπόν, μπορεί να απαντήσει στο κύριο ζητούμενο σήμερα, που είναι η αύξηση της απασχόλησης στους ευρωπαίους πολίτες» δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης που είχε στην Κύπρο με αντικείμενο την Τριμερή Συνεργασία Ελλάδας -Κύπρου - Μάλτας στα θέματα Ναυτιλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Ναυτιλίας έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να διαφυλάξουμε την ανταγωνιστικότητά της: «Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και οι τρεις χώρες από κοινού. Να διαφυλάξουμε δηλαδή την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας κρατώντας την μακριά από την υπερφορολόγηση και τις αντι-αναπτυξιακές πολιτικές».

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με την προσπάθεια των Βρυξελλών για φορολόγηση της ναυτιλίας, ο υπουργός σημείωσε πως σήμερα το κέντρο των φορτίων της παγκόσμιας ναυτιλίας είναι η Ανατολή. Και παραδοσιακά η ναυτιλία, εξήγησε, ακολουθούσε τα φορτία της.

«Εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε από την Ένωση, από την Ευρώπη συνολικά, την έδρα αυτών των ναυτιλιακών εταιρειών που προσθέτουν πλούτο, κύρος και δύναμη στην ΕΕ», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.