Μήνυμα κατά του πολιτικού εξτρεμισμού που ανέρχεται στην Ευρώπη έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά την ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε πως εν μέσω κρίσης «βλέπουμε την άνοδο του εξτρεμισμού από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά», προειδοποιώντας πως η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση του λαϊκισμού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα της ανεργίας των νέων, της ισότητας των Ευρωπαίων πολιτών, της ελεύθερης μετακίνησης εντός της Ε.Ε. αλλά και της τραπεζικής ενοποίησης.

Ειδικά για την ανεργία, ο κ.Μπαρόζο τόνισε πως δεν πρέπει να χαθεί μία ολόκληρη γενιά, προσθέτοντας πως πολύ ορθά η ελληνική προεδρία έχει δώσει έμφαση στις κοινωνικές διαστάσεις.

Επίσης, ο κ.Μπαρόζο τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία στο θέμα της τραπεζικής ένωσης, πριν από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου και επεσήμανε την ανάγκη της ελεύθερης μετακίνησης εντός των συνόρων της Ε.Ε, σημειώνοντας πως συμβάλλει καθοριστικά «στην οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα».