Και στη Βουλή επεκτάθηκε η κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της τρομοκρατίας, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές.

Αυτή τη φορά αιχμές αντήλλαξαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ενώ στη συζήτησε παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για επιλεκτική καταδίκη της βίας.

Ο κ. Κοντονής κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απόδραση Ξηρού, αλλά και για « τρομοκρατία» όπως υποστήριξε εις βάρος δικηγόρων και μαρτύρων. «Είναι βόμβα στα θεμέλια της δικονομίας να συκοφαντείτε συνηγόρους και μάρτυρες υπεράσπισης. Ακυρώνει το σύστημα Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση διχάζει τους πολίτες. Ασκεί αυτήν τη στιγμή τρομοκρατία κατά δικηγόρων και μαρτύρων. Αυθαιρετείτε πολιτικά υπό το κράτος της κατάρρευσής σας. Είναι ένας κακός κατήφορος αυτός για τον ευρωπαϊκό και νομικό πολιτισμό μας που πρέπει να σταματήσει», υποστήριξε ο κ. Κοντονής. Ανέφερε επίσης ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιστορικά καταδικαστέα η τρομοκρατία.

«Εμφανίζετε επιλεκτική καταδίκη της βίας από το κόμμα σας. Δεν την καταδικάζετε πάντα. Το κράτος δικαίου δεν είναι μόνο για να το επικαλούμαστε αλλά και για να υπερασπιζόμαστε τις δομές του» υποστήριξε από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Η κ. Παπακώστα κατηγόρησε για «θολό τοπίο» τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τις θέσεις του Α για την τρομοκρατία και ανέφερε ότι δεν μπορεί μέσω της εφημερίδας «Αυγή» να τη νομιμοποιεί, με επίφαση το Σύνταγμα.

«Είναι γελοία τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο κ. Κοντονής, αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης Κυριάκο Βιρβιδάκη να παρέμβει, ζητώντας να διαγραφεί από τα πρακτικά η επίμαχη φράση.

Η βουλευτής της ΝΔ επέμειν�� πάντως στην κριτική της στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για αόριστες και προσβλητικές συκοφαντίες.«Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε απερίφραστα τα προϊόντα βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται; Γιατί για εμάς η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα ιστορικά», σχολίασε ο κ. Κοντονής.

Η κ. Παπακώστα από την πλευρά της επέμεινε: «Το περιεχόμενο της πολιτικής των κομμάτων πρέπει να είναι καθαρό. Είναι κοινό μυστικό ότι δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν σε κομουνιστική τάση πιστεύουν στην απαλλοτρίωση των τραπεζών. Αυτές οι απόψεις χαιρετίστηκαν και από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ. Λαφαζάνη. Δεν είναι δυνατό να λοιδορούνται και να προπηλακίζονται λεκτικά οι αντίπαλοι των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και να έχουν και την απαίτηση να μην κατηγορούνται ότι είναι θολό το πεδίο της πολιτικής τους. Όταν ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση και να τοποθετηθεί για την τρομοκρατία, μέσω της "Αυγής" να νομιμοποιεί την τρομοκρατία με την επίφαση του Συντάγματος… » .

«Τα φαινόμενα της τρομοκρατίας τα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα καταδικάζει» απάντησε εκ νέου ο κ. Κοντονής