Για «αναποτελεσματική ως προς την τουριστική της διάσταση, αλλά και βλαπτική όσον αφορά την εκπαιδευτική της εφαρμογή» πρόταση κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας, την πρόταση για «λευκές διακοπές» των μαθητών την Καθαρά Δευτέρα.

«Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη και πολιτικής για την αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων του ελληνικού τουρισμού δεν καλύπτονται με την αριθμολαγνεία περί αφίξεων, αλλά ούτε και με τα πυροτεχνήματα περί “σχολικής ανάπαυλας”» τόνισε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Τουρισμού του κόμματος, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Κάνοντας λόγο για παραδοχή αποτυχίας της μέχρι τώρα τουριστικής πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων, ο κ. Κριτσωτάκης προσθέτει: «Αν το υπουργείο Τουρισμού υιοθετεί την πρόταση περί ‘σχολικής ανάπαυλας’ ως λύση για την τρομακτική μείωση του εσωτερικού τουρισμού και το κλείσιμο εκατοντάδων ξενοδοχείων την τελευταία πενταετία, εμπαίζει συνειδητά τους εργαζόμενους και τους ανέργους της χώρας, καθώς και τους ίδιους τους ξενοδόχους».