«Με βάση τα δεδομένα της σημερινής εποχής, η Δικαιοσύνη κινείται και πολύ πιο έντονα και με πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι είχαμε συνηθίσει. Η δικαιοσύνη κινείται με δική της πρωτοβουλία» υποστήριξε ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα των μιζών στα εξοπλιστικά σημείωσε πως θα έπρεπε να προσέλθει ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης για να πει τι συνέβη εκείνη την εποχή: «Είναι ανάγκη, ιδίως πρόσωπα όπως είναι οι Πρωθυπουργοί, όταν έχεις αυτή την υπόθεση με τις μίζες, τα εξοπλιστικά, που δείχνει ότι από το ΚΥΣΕΑ πέρασαν τέτοιες συμφωνίες, πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες εξηγήσεις, είναι ανάγκη. Ό ίδιος ο Σημίτης όφειλε να προσέλθει και να πει τι συνέβη εκείνη την εποχή».

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, «δεν μπορεί να μην αναλάβει τις ευθύνες της η γερμανική κυβέρνηση» καθώς «δεν υπάρχει μίζα η οποία έχει προκύψει και να μην είναι γερμανικές εταιρείες αναμεμειγμένες».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του ΤΤ και συγκεκριμένα την πρόεδρο του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί: «Λόγοι ευθιξίας δεν θα έπρεπε να οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους να παραιτηθούν;».