​Δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος έχουν εντοπίσει, αλλά και 150.000 ευρώ στο λογαριασμό του προφυλακισθέντος βουλευτή Γιάννη Λαγού που στην τελευταία του δήλωση, δήλωνε άνεργος, με μόνη περιουσία ένα ακίνητο 50 τ.μ. και καταθέσεις ύψους 7 ευρώ εντόπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει το τελευταίο διάστημα στα οικονομικά του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», οι υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο εμφανίζεται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου του κόμματος, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο. Οι εταιρείες αυτές φέρεται να έχουν συσταθεί το 2004 προτού ο ασφαλιστής εμπλακεί στη δράση της Χρυσής Αυγής και έχει ζητηθεί να διαπιστωθεί σε ποιες συναλλαγές προχωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Ι. Λαγού, που όπως τονίζουν και τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών άλλα δήλωνε ο βουλευτής στο τελευταίο πόθεν έσχες του, από την πλευρά του Λαγού διατυπώνεται η άποψη ότι το ποσό αυτό των 150.000 ευρώ προέρχονται από κληρονομιά που έλαβε το 2005.

Τα ίδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι «δεν έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος. Όμως ίσως η έρευνα επεκταθεί και σ άλλα πρόσωπα που ίσως σχετίζονται με τέτοιου είδους ύποπτες συναλλαγές».

Εν τω μεταξύ, ο έλεγχος στα οικονομικά της Χρυσής Αυγής αλλά και στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 35 στελεχών της συνεχίζεται....