«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους» καλεί με ανακοίνωση η Ζωή Κωνσταντοπούλου όσους μιλούσαν περί παραγραφής των αδικημάτων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου περί μη παραγραφής των ποινικών αδικημάτων που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση της συνταγματικής πρόβλεψης και επιτ��γής και εκθέτει τους σεναριολογούντες εντεταλμένους αρθρογράφους συγκροτημάτων, που επί μήνες προετοίμαζαν επικοινωνιακά την παραγραφή, υπαινισσόμενοι μάλιστα ότι διέθεταν εκ των έσω πληροφορίες και πληροφοριοδότες. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, λοιπόν, όσοι, από τον Οκτώβριο 2012 μέχρι πριν λίγες ημέρες “έδιναν κι έπαιρναν” (ή το αντίστροφο) για να πείσουν τους πολίτες ότι “τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην υπόθεση αυτή” και ότι όποιος επιμένει να ρωτά και να ερευνά “θα κάνει μια τρύπα στο νερό”» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια, επισημαίνει ότι το βούλευμα αυτό «καθιστά επιτακτική και επείγουσα την έρευνα για τις δεκάδες ποινικές δικογραφίες κατά κυβερνητικών προσώπων οι οποίες, ενώ έχουν διαβιβασθεί στη ��ουλή από την Εισαγγελική Αρχή, αραχνιάζουν στα συρτάρια της Νομοθετικής Υπηρεσίας και δεν χορηγούνται ούτε αντίγραφά τους στους Βουλευτές, ακόμη και όταν το ζητούν εγγράφως και κατ’ επανάληψη». Μεταξύ αυτών, τονίζει η κα Κωνσταντοπούλου, είναι και η δικογραφία των Οικονομικών Εισαγγελέων για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο «όπου καταγράφονται σοβαρότατες ευθύνες όχι μόνον της τότε Κυβέρνησης, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος και του Διοικητή της κ. Προβόπουλου».

Τέλος, η κα Κωνσταντοπούλου κάνει αναφορά και στη λίστα Λαγκάρντ, καυτηριάζοντας το γεγονός πως δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ενώ σημειώνει ότι η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και του τραπεζικού συστήματος «τελεί σε ευθεία και αιτιώ��η σύνδεση με το Χρέος που έχει καταπλακώσει το λαό».