«Το πρώτο που έπρεπε να κάνει ο κ. Σαμαράς, ήταν να ξηλώσει από τη θέση του τον κ. Στουρνάρα. Δεν μπορεί να βγαίνει ο υπουργός Οικονομικών συνέντευξη του και να μεταφέρει αυτό που του είπε ο κ. Σόιμπλε, "Γιάννη ξέχνα το για το χρέος" και εκείνος να το ασπάζεται» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τους επόμενους μήνες, θα πάμε να δεσμεύσουμε τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και αναρωτήθηκε: «Έχει αυτή τη στιγμή την πολιτική νομιμοποίηση η παρούσα κυβέρνηση να πραγματοποιεί τέτοιου είδους συμφωνίες;».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «προεδρολογία» από πλευράς κυβέρνησης και προδίκασε βέβαιη ήττα για τη ΝΔ όταν γίνουν εθνικές εκλογές: «Εκ μέρους της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά υπάρχει μια αυξανόμενη “προεδρολογία”. Δεν διστάζουν να εμπλέξουν στους δικούς τους σχεδιασμούς και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βλέποντας ότι δεν μπορούν να αποφύγουν ένα συντριπτικά εις βάρος τους αποτέλεσμα στις επόμενες ευρωεκλογές, αναζητούν τον κατάλληλο χρόνο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, διεκδικώντας όχι τη νίκη, αλλά μια αξιοπρεπής ήττα που θα επιτρέψει στον κ. Σαμαρά να είναι παρών και την επόμενη μέρα στο κόμμα του».

Αναφερόμενος στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για στάση «που έχει τα στοιχεία της συγκάλυψης» από την κυβέρνηση και ζήτησε την παραίτηση της προέδρου του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως δεν έχουμε μεμονωμένες περιπτώσεις σκανδάλων αλλά «πλευρές ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής, το οποίο ήταν κραταιό τις προηγούμενες δεκαετίες».